Rea: cyber week!

Med start på black-friday den 29 november kommer jag att ha ett förmånligt erbjudande på min webbkurs. Erbjudandet gäller i en vecka. 

Om du vill vara säker på att inte missa erbjudandet så rekommenderar jag att du skriver upp dig på mitt nyhetsbrev om du inte redan har gjort det. Formuläret för nyhetsbrevet finns längst ner på den här sidan.

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Gå kurs och lär dig skriva manual

Det finns bra knep och metoder för att skriva en manual som blir lätt att både läsa och att uppdatera. Några av de frågor jag ofta får om manualer är:

 • Hur skriver jag en bra instruktion?
 • Vilken information ska stå i manualen och vad ska inte med?
 • Hur ska jag strukturera manualen?
 • Vad kan jag göra för att manualen ska bli lättläst?

Min webbkurs ger dig svar på de här frågorna och mycket mer. Jag guidar dig genom hela processen för att skapa en manual, från idén om ett behov till färdig publikation.

Du får lära dig en systematisk metod för att skriva manual, som funkar på alla typer av produkter och tjänster.  Jag visar många exempel och om du vill kan du göra övningsuppgifter som du kan skicka till mig för feedback.

Kursen består av videolektioner som är uppdelade i moduler och tar sammanlagt cirka tre timmar. Efter kursen kommer du att vara redo att skriva en proffsig och lättanvänd manual och veta hur du undviker vanliga fallgropar. 

 

Hur funkar det?

Webbkurser kan ha lite olika upplägg. Här berättar jag om hur min webbkurs funkar.

 

Webbkurs, e-kurs, learning eller onlinekurs?

Vissa kallar det webbkurs, andra säger e-kurs, e-learning eller onlinekurs. Det är olika ord för samma sak, men själva poängen är att kursen är digital istället för att vi träffas i verkligheten.

Gå kurs på dina villkor

I min webbkurs loggar du in via en portal och tittar på videolektioner med ljud. Du kan titta via dator, surfplatta eller telefon – vid en tidpunkt som passar dig. Du kan pausa, gå tillbaka och repetera eller skippa lektioner (men gör inte det!).

Övningar i worddokument

För att göra övningarna så kan det vara bra att ha en dator till hands eftersom övningarna finns i Worddokument och innebär en del textredigering.

Betala med kort eller faktura

Enklast är att du betalar med kort vid registreringen, men om du hellre vill betala med faktura så kan du mejla mig på info@gunillasvanfeldt.se så ordnar vi det.

Hur lång tid har du på dig?

När du har köpt kursen så har du tillgång till materialet i 6 månader, dygnet runt.

Webbkursens innehåll

Kursen består av sex kursmoduler med videolektioner.  

Till varje modul finns övningsuppgifter där du får tillfälle att öva på dina nya färdigheter. Om du vill ha återkoppling på övningsuppgifterna så kan du mejla dem till mig.

I kursen ingår även en manualmall i Word som du kan ladda ner gratis och som du kan använda för att snabb komma igång med din egen manual.

Kursen innehåller följande moduler:

 1. Grundläggande principer
 2. Analys: Vad ska du skriva och varför
 3. Skapa innehållet i manualen
 4. Bygg ihop och strukturera manualen
 5. Läsbarhet, layout, bilder och funktion
 6. Anpassa manualmallen

När du köper webkursen så ingår också en timmes telefonrådgivning där du har chans att ställa frågor eller bolla olika lösningar kring din manual.innehåll

Testa en gratislektion?

Du kan titta på en gratislektion och själv se om kursen verkar vara något för dig.
Gratis

Få personlig feedback på din nya manual

När du har skapat din nya manual så granskar jag den enligt en granskningsmall som är baserad på kursupplägget. 

Du har också möjlighet att boka en timmes gratis rådgivning via telefon, där du har chans att ställa frågor som kommit upp under kursens gång.

Erbjudandet om granskning av din nya manual och gratis telefonrådgivning gäller inom 6 månader från kursstart.

Vilken version av kursen passar dig?

A. Webbkurs med personlig återkoppling 
Du går webbkursen och får sedan skriftlig återkoppling på din manual och du kan boka en timme gratis telefonrådgivning.

B. Webbkurs utan återkoppling

Du går endast webbkursen, utan personlig återkoppling på manual.


Vem riktar sig kursen till?

Kanske är du en projektledare, produktägare, utvecklare eller jobbar med support? Det spelar egentligen ingen roll. Det finns många roller och situationer där det är en tillgång att kunna skriva en bra manual.

Faktiskt så har jag skapat den här kursen till mig själv, för 11 år sedan. Jag var då en hyfsad skribent som skulle skriva teknisk dokumentation på ett mjukvaruföretag. Men det blev snabbt plågsamt tydligt att jag inte hade någon metod att förlita mig på. Jag kunde inte knepen för att skriva en bra instruktion och visste bara ATT jag ville skriva en användarvänlig dokumentation. Men hur? 

Eftersom jag själv har mest erfarenhet av it-branschen handlar de flesta exemplen om mjukvara, men principerna är desamma oavsett vad du skriver om. Just den här kursen innehåller dock ingen information om vare sig sprängskisser eller maskindirektiv. 

Vill ni att jag kommer och håller kurs på plats?

Om ni föredrar att jag kommer till er och håller en utbildning på plats om att skriva manual eller annan teknisk dokumentation, så hör av er för en offert! 

Det är ofta värdefullt att flera i teamet har hört samma sak så att ni kan jobba mot samma mål och med samma metoder.

Med en systematisk metod blir dokumentationen:

 • lätt att skriva
 • lätt att använda
 • lätt att underhålla

Kom igång snabbt!

Jag har sammanställt mina lärdomar från 11 år som teknikinformatör och hjälper dig gärna så att du kommer igång med en flygande start!

Kontakta mig på info@gunillasvanfeldt.se

Gunilla Svanfeldt Omslag

Samtycke till marknadsföring

Vi lagrar informationen som du anger i formuläret för att kunna kontakta dig med nyhetsbrev, om uppdateringar och med erbjudanden. 

Markera kryssrutan i formuläret för att ge ditt samtycke till att vi skickar e-post till dig.

We use MailerLite as our marketing automation platform. By clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provide will be transferred to MailerLite for processing in accordance with their Privacy Policy and Terms of Service.